Trainingen

Odin Academy is de exclusieve ODC-trainingsorganisatie, die inmiddels meer dan 2500 mensen heeft gecertificeerd.
De missie van Odin Academy is om trainingen te ontwikkelen waarmee de kwaliteit en uniforme toepassing van het werken met de ODC-meting wordt geborgd.
Als cursist krijg je een intakegesprek van 1 uur, waarin de trainer met je bespreekt in hoeverre de training aansluit bij jou en jouw professionele werkomgeving. Alle trainingen worden online gegeven.

PDF trainingsgids

 

Inschrijven voor een training kan via deze link

Trainingsagenda

2020
 
22 + 23 oktober 2020 Training ‘Terugkoppelen van de ODC’ (VOLGEBOEKT) 08:30 – 18:00
 
30 oktober 2020 Training ‘Terugkoppelen van de ODC’ van september: terugkomdag 08:30 – 18:00
 
13 november 2020 Training ‘Persoonlijk ontwikkelen met de ODC’ van september: terugkomdag 2 08:30 – 18:00
 
26 + 27 november 2020 Training ‘Terugkoppelen van de ODC’ (VOLGEBOEKT) 08:30 – 18:00
 
4 december 2020 Training ‘Terugkoppelen van de ODC’ van oktober: terugkomdag 08:30 – 18:00
 
18 december 2020 Training ‘Persoonlijk ontwikkelen met de ODC’ van september: terugkomdag 3 08:30 – 18:00
 
8 januari 2021 Training ‘Terugkoppelen van de ODC’ van november: terugkomdag 08:30 – 18:00


Training ‘Terugkoppelen van de ODC’ (ODC-1)

Deze training leert je hoe je de ODC-meting terugkoppelt, door inzicht te geven in wat de natuurlijke krachten, ontwikkelbare talenten en valkuilen van mensen kunnen zijn. Deze training is interessant voor HR-professionals, loopbaanadviseurs, coachend leiders, coaches en consultants.

Tijdsbesteding: 3,5 dag + 10 tot 15 praktijkuren in de eerste 6 weken van de training.

‘Al enige tijd was ik op zoek naar een meetinstrument dat dieper ging dan ‘het topje van de ijsberg’, het menselijk gedrag in een bepaalde context. En een instrument dat werkelijk gevalideerd is. In mijn trajecten als coach en trainer wil ik deelnemers meer inzicht geven in hun interne kompas. Waar zit je kracht, je (ongebruikte) potentie en waar lekt je energie weg? Door het volgen van deze training kreeg ik een effectief instrument in handen om deelnemers veel duidelijker en sneller inzicht te geven in hun potenties en schaduwkanten.’

Training ‘Persoonlijk ontwikkelen met de ODC’ (ODC-2)

Deze training leert je de onderscheidende ODC-2 methodiek om mensen met behulp van de ODC-meting inzicht te geven in de blokkades die het ontwikkelen van hun volle potentieel in de weg staan. Deze methodiek is bij uitstek geschikt voor online begeleiding en coaching. De training is interessant voor HR-professionals, loopbaanadviseurs, coachend leiders, coaches en consultants.

Tijdsbesteding: 6 dagen + 50 à 60 praktijkuren/huiswerkoefeningen in de eerste 3 maanden van de training.

‘Ik werk met mijn cliënten op diep persoonlijk niveau. Vaak vragen zij na de ODC-terugkoppeling hoe zij zich concreet kunnen ontwikkelen. Toen bedacht ik dat ik de instrumenten miste om ze daarbij te helpen. Ik had een stappenplan nodig om ze hun ingesleten patronen te kunnen laten zien en die te veranderen. Een plan dat goed bij mijn praktijk zou passen. Dat heb ik via ODC-2 gevonden!’

Masterclasses

Masterclasses zijn bedoeld voor gecertificeerde ODC-professionals. In de trainingsagenda staat weergegeven welke masterclasses worden gegeven.
De Masterclasses zijn interessant voor ODC certified professionals die professioneel werken met de ODC-meting en een verdieping zoeken.

Tijdsbesteding: 1 dag

‘De Masterclass Teams was zeer inspirerend! Ik werk al langer met teams en het was supergaaf om te ontdekken dat het overzien van de context hier heel belangrijk is. Hierdoor krijg je vanaf het begin van de opdracht informatie of jij de juiste persoon voor de klus bent, inzicht in wat er werkelijk aan de hand is en wat jouw opdracht en mandaat is. Dit is zo essentieel voor het vervullen van mijn opdrachten dat ik erg blij was dat we hier de verdieping hebben gezocht en gevonden. Uiteraard werd ook de ODC vertaald naar processen in teams. Een aanrader voor mensen die al met teams en de ODC werken en hier verdieping in zoeken.’

Eendaagse training ‘ODC en het ontwikkelgesprek’

Deze training is geschikt voor leidinggevenden en HR-professionals die ontwikkelgesprekken willen voeren of begeleiden op basis van de ODC-meting. Na deze training kan de deelnemer de ODC-meting lezen en duiden, en deze kennis benutten om optimale ontwikkelafspraken met medewerkers te maken.

Tijdsbesteding: 1 dag

 ‘Het was verhelderend om te gaan begrijpen hoe de ODC-meting is opgebouwd en waar de grootste ontwikkel-uitdagingen te ontdekken zijn in een ODC-profiel. Ik voel mij nu goed toegerust om samen met medewerkers in gesprek te gaan over hun ODC-profiel en over nog onbenutte talenten. Ook over mijzelf heb ik weer veel ontdekt in deze training, een mooie verdiepingsslag na de ODC-terugkoppeling die ik kreeg.’

Training ‘Terugkoppelen van de Junior-ODC’ (ODC-Junior)

Deze training leert je hoe je de Junior-ODC voor jongeren van 11 t/m 18 jaar kunt inzetten. De Junior-ODC is ontwikkeld om jongeren te helpen zichzelf beter te leren kennen om van daaruit profiel-/studie-/beroepskeuzes te kunnen maken.

Tijdsbesteding: 2 dagdelen (voor gecertificeerde ODC-professionals).

‘Vanuit mijn persoonlijke ervaringen met de ODC-meting voor volwassenen kon ik alleen maar enthousiast beginnen met deze training. Want het cadeau van ‘zicht krijgen op je persoonlijke competentieprofiel’ gun je iedereen, zeker jongeren. Des te eerder dit in je leven plaatsvindt, des temeer je bewuste keuzes kunt maken om energiek en positief in het leven te staan.
Met behulp van de Junior-ODC kijkt de jongere in zijn/haar eigen spiegel en kan van daaruit meer bewuste keuzes op het levenspad maken.

Alumni

Na de Training ‘Terugkoppelen van de ODC’ mag je de titel ‘ODC certified professional’ voeren.
Om de kwaliteit van ODC certified professionals te bewaken, kent iedere opleiding een intake-procedure en een schriftelijke toets ter afsluiting. Wanneer iemand voldoet aan de kwaliteitsnorm volgt certificering door Odin Academy.
De kennis van de ODC certified professionals wordt tweejaarlijks getoetst. Bij goed resultaat wordt de certificering verlengd.

ODC Community

Odin Academy heeft een netwerk van ODC certified professionals: de ODC Community.
Binnen deze Community zijn verschillende specialismen aanwezig, zoals HR-adviseurs, consultants, analytisch coaches, recruiters, teamcoaches, MD-adviseurs, loopbaancoaches en strategische consultants.
Ben je op zoek naar een ODC-professional?  Mail ons gerust: info@odincompany.com