Trainingen

Odin Academy is de exclusieve ODC-trainingsorganisatie, die inmiddels meer dan 2500 mensen heeft gecertificeerd.
De missie van Odin Academy is om trainingen te ontwikkelen waarmee de kwaliteit en uniforme toepassing van het werken met de ODC-meting wordt geborgd.
Iedere cursist krijgt een intakegesprek van 1 uur, waarin de trainer met jou bespreekt in hoeverre de training aansluit bij jou en jouw professionele werkomgeving.

PDF trainingsgids

Trainingsagenda

 2019
14 maart 2019 Level 1 certificaat 31 jan/ 1 feb 09:30 – 13:00 de Schans, Mook
14 maart 2019 SHR 14:00 – 18:00 de Schans, Mook
15 maart 2019 Level 2  nov Leercoaching dag 3 10:00 – 18:00 de Schans, Mook
20 maart 2019 Masterclass teams 12:00 – 18:00
16 + 17 april 2019 Level 1 10:00 – 18:00 Inspyrium, Cuijk
20,21,22 mei 2019 Level 2 10:00 – 18:00  St(r)andplaats Nederzandt, Noordwijk
29 mei 2019 Level 1 certificaat 16/17 April 09:30 – 13:00 Inspyrium, Cuijk
29 mei  2019 SHR 14:00 – 18:00 Inspyrium, Cuijk
6 september 2019 Level 2 mei  Leercoaching dag 2 10:00 – 18:00 de Schans, Mook
11 oktober 2019 Level 2 mei Leercoaching dag 3 10:00 – 18:00 de Schans, Mook
PDF trainingsagenda


ODC Level 1

De ODC Level 1-training leert je hoe je de ODC-meting terugkoppelt, door inzicht te geven in wat de natuurlijke krachten, ontwikkelbare talenten en valkuilen van mensen kunnen zijn.
Deze training is interessant voor HR-professionals, loopbaanadviseurs, coachend leiders, coaches en consultants.
Tijdsbesteding: 2 ½ dag

‘Al enige tijd was ik op zoek naar een meetinstrument dat dieper ging dan ‘het topje van de ijsberg’, het menselijk gedrag in een bepaalde context. En een instrument dat werkelijk gevalideerd is. In mijn trajecten als coach en trainer wil ik deelnemers meer inzicht geven in hun interne kompas. Waar zit je kracht, je (ongebruikte) potentie en waar lekt je energie weg? Door het volgen van ODC Level 1 kreeg ik een effectief instrument in handen om deelnemers veel duidelijker en sneller inzicht te geven in hun Psychisch DNA (potentie en schaduwkant).’


ODC Level 2

In de ODC Level 2-training leer je een methodiek die gebaseerd is op de analytische psychologie van Carl Jung, om met behulp van de ODC-meting de thema’s, patronen en ontwikkelblokkades van je cliënt in no time boven water te krijgen. De level 2 coach voert de regie over het coachingsproces, waarin de pijn die het verlangen in de weg staat, wordt uitgediept.
Deze intensieve training is bedoeld voor professionele coaches die de diepte in willen met hun cliënten.
Tijdsbesteding: 6 dagen

‘Mijn ODC Level 2 opleiding was een bijzondere reis. De opleiding gaat echt de diepte in: zowel qua theorie als voor wat betreft je persoonlijke ontwikkeling. Door voor en met je groep te coachen leer je optimaal van elkaar en over jezelf. Inzicht in reactiepatroon en regelkring die leidt tot catharsis: heel bijzonder om dat mee te maken. Na afronding van level 2 wist ik het zeker: hiermee wil ik verder. Inmiddels ben ik dan ook mijn eigen coachingspraktijk begonnen.’

Strategisch HR-training

In deze training leer je, na de Level 1 training, te werken met het SHR-systeem, waarin vele mogelijkheden worden uitgelegd, zoals:
ODC-refresh, 360 graden-feedback, teamanalyse, profiling en matching.
De SHR training is interessant voor HR-professionals, individuele coaches en consultants.
Tijdsbesteding: 1 dagdeel

‘De SHR training is een waardevolle toevoeging aan mijn ODC-kennis. De training stelt me in staat om de ontwikkeling van individuen en teams zichtbaar te maken op een tijdlijn, waardoor het effect van interventies (bijvoorbeeld meer inzet van talenten en minder inzet van kwetsbare krachten) zichtbaar wordt. Dit is vervolgens ook te objectiveren met de 360 graden feedbacktool. Het maken en matchen van profielen in overleg met een opdrachtgever helpt om de rollen en functies in een organisatie scherper te krijgen en af te stemmen op het aanwezige talent in de organisatie. Alle functionaliteiten voor strategisch human resource management zijn geïntegreerd in dit systeem, dat je je in slechts 1 dagdeel eigen kunt maken. Zowel coaches als HR-professionals kunnen hiermee het beste uit mensen halen!’

Masterclasses

Masterclasses zijn bedoeld voor ODC certified professionals die de level 1 of Level 2 training hebben voltooid. In de trainingsagenda staat weergegeven welke masterclasses worden gegeven.
De Masterclasses zijn interessant voor ODC certified professionals die professioneel werken met de ODC-meting en een verdieping zoeken.
Tijdsbesteding: 1 dagdeel

‘De Masterclass Teamprofielen was zeer inspirerend! 

Ik werk al langer met teams en het was supergaaf om te ontdekken dat het overzien van de context hier heel belangrijk is. Hierdoor krijg je vanaf het begin van de opdracht informatie of jij de juiste persoon voor de klus bent, inzicht in wat er werkelijk aan de hand is en wat jouw opdracht en mandaat is. Dit is zo essentieel voor het vervullen van mijn opdrachten dat ik erg blij was dat we hier de verdieping hebben gezocht en gevonden. Uiteraard werd ook de ODC vertaald naar processen in teams.

Een aanrader voor mensen die al met teams en de ODC werken en hier verdieping in zoeken.’

Alumni

Na de ODC level 1 training mag je de titel ‘ODC certified professional’ voeren.
Om de kwaliteit van ODC certified professionals te bewaken, kent iedere opleiding een intake-procedure en een schriftelijke toets ter afsluiting. Wanneer iemand voldoet aan de kwaliteitsnorm volgt certificering door Odin Academy.
De kennis van de ODC certified professionals wordt jaarlijks getoetst. Bij goed resultaat wordt de certificering verlengd.

ODC Community

Odin Academy heeft een netwerk van ODC certified professionals: de ODC Community.
Binnen deze Community zijn verschillende specialismen aanwezig, zoals HR-adviseurs, consultants, analytisch coaches, recruiters, teamcoaches, MD-adviseurs, loopbaancoaches en strategische consultants.
Ben je op zoek naar een ODC-professional?  Mail ons gerust: info@odincompany.com